Restaurang Skagerack har en anrik och intressant historia. Det hela började 1876 när stora delar av Strömstad brann ner. Det gamla Gästgiveriet, som låg där posten ligger idag, var en av de byggnader som elden stal från staden. Gapet efter det gamla nöjesetablissemanget behövde fyllas. På rekordtid byggdes huset upp igen och den 1 juli 1877 stod det klart för invigning. Musikunderhållningen dagen till ära stod en sextett för och en viss Herr Åkerblad kvitterade ut ett gage på 18 kr. Societetshuset, som det hette på den tiden, var ett ingärdat område och förbehållet välbesuttna att frekventera. Sommartid kom förnäma människor långtifrån för att dricka brunn, och på kvällarna satt de och drack te i Societetshuset medan en brunnsorkester spelade i musikpaviljongen. Ryktet förtäljde att det bodde spöken i husets fyra torn. Var de kanske olycksaliga offer för den stora branden?

Från och med 1940-talet drevs huset av familjen Olsson. Stället blev en restaurang öppen för allmänheten. Populära orkestrar anlitades och dans förekom ofta. Ralph och sonen Sven-Henrik Olsson blev kända strömstadsprofiler under denna långa era.

Idag drivs Skagerack av de erfarna restautörerna Håkan Fröjd och Ian McGlinchey. Här finns plats för konserter med alla typer av artister, kick offs, farser, julshow, konferenser och teater. Det anrika Societetshuset är idag för alla slags människor som söker sig hit. Vad våra spöken tycker om den saken vet jag inte, men jag tror att de småler milt när de ser alla våra nöjda gäster.